Medische trainingstherapie is een therapievorm ontwikkeld in Scandinavië en is een onderdeel van de fysio- en manuele therapie waarbij u met behulp van specifieke oefeningen op een verantwoorde manier werkt om tot een optimaal herstel te komen. Daarbij wordt de sturing van de bewegingspatronen verbeterd, de kracht en het uithoudingsvermogen vergroot en de beweeglijkheid onderhouden.


De training
De functiegerichte training wordt toegepast met en zonder hulp van toestellen en apparaten en is gericht op de uitgangspunten en doelstellingen van de individuele deelnemer. Door onze
deskundige begeleiding is de kans op overbelasting of blessures
nihil. Op verantwoorde wijze werken we samen aan het
functieherstel of om de belastbaarheid op te bouwen.

Tevens kunt u de training zien als aanvulling op uw revalidatie
zowel tijdens als na een blessure of operatie. Na het volgen van
medische trainingstherapie bent u in staat zelfstandig uw training
voort te zetten buiten de medische setting in een regulier fitnesscentrum.
De medische trainingstherapie wordt bij Fysio073 in groepslessen
aangeboden met maximaal 8 personen. 

Voor wie is de medische trainingstherapie
Eigenlijk is de training voor iedereen. Leeftijd, eventuele klachten of conditie vormen geen belemmering voor deelname. Aan de hand van een intake, waarbij we ook kijken naar eventuele gezondheidsproblemen en medicijngebruik, wordt jouw beginniveau bepaald. Vervolgens wordt er een individueel oefenprogramma voor opgesteld.

Bij Fysio073 willen wij altijd zorgen dat u de best mogelijke zorg krijgt. U kunt in de medische trainingstherapie terechtkomen na advies van uw behandelend fysiotherapeut, doorverwijzing van uw huisarts of medisch specialist. Maar u kunt u ook zelf aanmelden.

 Medische trainingstherapie wordt niet vergoed door uw zorgverzekering! Voor vragen over of mogelijkheden voor de medische trainingstherapie kun u altijd contact opnemen met onze praktijk, via telefoonnummer 073-5036184 of door het sturen van een e-mail naar info@fysio073.nl.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *